Literaire evenementen

Samen met Karel Kanits organiseert Debby het literaire programma (met een knipoog) ‘Haagse Helden’.

1 Juli 2018 was de aftrap en de middag was een geweldig succes.

Aan deze editie van het roemruchte muziek- en spoken word-programma Haagse Helden deden mee: dichter-troubadour Alexander Franken, verhalenverteller-Puur Gelul-organisator Boozy, muziekjournalist-columnist Erik Bevaart en DJ Dunja Close.
Presentatie en organisatie: Karel Kanits en Debby van den Bergh (Stichting Verbergh)

De volgende editie van Haagse Helden staat gepland voor 18 november 2018 in café De Stamboom in den Haag.

 

Midzomernacht

Midzomernacht is een gevarieerd twee uur durend programma met de volgende dichters, verhalenvertellers en troubadours die de liefde in al haar facetten bejubelen of verguizen:

Guus van der Steen is bekend als acteur en rapper van de hiphopformatie Kernkoppen. Guus werd vorig jaar in de ‘Van Dale SPOKEN Awards verkiezing’ gekozen als hét talent en de ‘Meest Inspirerende Ontdekking’.

Annick Huijbrechts is een veelzijdige schrijver en dichter die professioneel teksten schrijft voor haar eigen bedrijf Turtle Art maar ook voor kleinkunstformatie Kluister waarin zij ook haar muzikale talenten vertoont.

Karel Kanits is schrijver en auteur van ‘De teennagels van Keith Richards’ en ‘Geef mijn gezwel ook wat te zuipe..!’ Karel is al meer dan tien jaar vast onderdeel van het populaire Haagse programma Puur Gelul.

Willemijn Jansen is dichter en kleinkunstenaar. Met haar hilarische gedichten weet ze steeds verrassend uit de hoek te komen.

Alexander Franken is de dichterlijke troubadour van het gezelschap. Alexander schrijft, publiceert en  organiseert Podium X, een geprogrammeerd open podium voor cabaret, muziek, poëzie en kleinkunst.

Debby van den Bergh is schrijver en dichter en auteur van ‘Gediggies’ en ‘Vlucht naar Curaçao’.

Debby Midzomernacht

 

DichterBij Rijswijk

Vier schrijvers staan op unieke locaties in het oude centrum van Rijswijk en dragen voor uit eigen werk. Ondanks de naam gaat het niet alleen om dichters maar om veelzijdige schrijvers.

De avond gaat van start met een welkom in het Museum van Rijswijk waarna vier groepen zich verdelen over vier locaties.

De voordrachten duren twintig minuten en het gehele programma duurt ongeveer twee uur. Na afloop komt iedereen weer samen in het Museum waar ruimte is om een drankje te bestellen en na te praten met elkaar en de schrijvers.

Organisatoren Frits en Debby en de schrijvers Karel Kanits, Marcel Verreck en dichter Harry Zevenbergen.
Organisatoren DichterBij Rijswijk-1 Frits en Debby en de schrijvers Karel Kanits, Marcel Verreck en dichter Harry Zevenbergen.

 

Volksdichters & Troubadours

Met dit programma wil Debby de eenzame en minder bedeelden in onze samenleving een hart onder de riem steken.  Het twee uur durende programma heeft hetzelfde format als Midzomernacht, een zeer gevarieerd gezelschap van dichters, verhalenvertellers en muzikanten. Evenement zal in een buurthuis of wijkcentrum plaatsvinden vanwege de toegankelijkheid.

Alexander Franken