Bella Botjes Liedjes Reis

Deze productie, bestemd voor kinderen van 3 t/m ongeveer 6 jaar is helemaal geënt op oude en nieuwe kinderliedjes en aan elkaar verbonden door een rode-draad-verhaal, wordt gezongen, gespeeld en gemusiceerd door Dosha Kentie.

Je kent vast wel Berend Botje. Toch? Die van met dat bootje, waarmee hij naar Zuidlaren voer? En toen naar Amerika? Toch? Zie je wel! Nou, die Berend – en dat weet bijna niemand – had ook een zusje. Bella. Toen Berend op reis ging, vertrok hij moederziel alleen. Bella bleef waar ze was, want ze was een beetje bang om op reis te gaan. En dus bleef Bella achter. Alleen. En aanvankelijk was dat prima, maar na een tijdje begon Bella haar broertje toch wel te missen. En dat werd steeds erger. En op een dag besloot ze: ik ga hem zoeken. En daar ging Bella, dapper, op reis om haar broertje te vinden. Alleen: waar moest ze dan beginnen?

De voorstelling
‘Bella Botjes Liedjes Reis’ is bedoeld voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar oud (bij benadering). Bij voorkeur zijn de voorstellingen voor groepen met tussen de 35-50 kinderen. De voorstelling duurt ongeveer 40/45 minuten en bestaat uit talloze overbekende oud-Hollandsche kinderliedjes. Tussen de liedjes door wordt de verhaallijn verteld. Kinderen kunnen natuurlijk meezingen en meedenken met het verhaal. Het is een interactieve voorstelling. Om het publiek voor te kunnen bereiden, krijgen de kinderen voorafgaand de liedteksten (via school of anders).

Ook de langste reis begint met één enkele stap
Bella is een dapper meisje. Het verhaal gaat over durf en dat je zoveel dingen meer ziet/ beleeft, ervaart als je een stap durft te zetten. Als je altijd maar op één plek blijft, zul je nooit iets nieuws ontdekken, nooit nieuwe mensen leren kennen en weet je uiteindelijk ook niet wat er allemaal in jou zelf schuilt.

De voorstelling wordt gespeeld, verteld en gezongen door Dosha Kentie. Dosha (1987) zingt en danst al zo lang ze zich kan herinneren. Ze heeft intensief lessen gevolgd voor (klassiek, modern en jazz) ballet en stijldansen. Voor wat betreft zingen is ze een autodidact. Dosha viel op toen ze begon met optredens voor publiek in 2015, waarbij ze zong en zichzelf begeleidde met gitaar. En dat leidde tot meer optredens. Zo was ze te zien op het foodtruck-festival Toost! alwaar ze nu een vaste (podium)plaats heeft verworven. Dosha zingt in een aantal bands, zoals ‘Skip The Dishes’. Zingen, dansen; dan kan acteren er ook nog wel bij; in 2016 was ze voor het eerst te zien in een rol in de megaproductie ‘1001 nachten’. Dat alles smaakt naar meer en nu draagt ze in haar eentje een productie met zang, spel en acteren.