Theater Uit de Klei

Theater Uit de Klei (TUdK) is de ‘theaterproductietak’ van Stichting Verbergh. De groep maakt (vooral) theaterproducties in en rond Pijnacker. Producties in de ruimste zin van het woord: traditionele toneelstukken in een theater, maar ook theater op locatie, doelgroepgebonden voorstellingen, themaproducties (denk aan Sinterklaastoneel). Heel concreet: Theater Uit de Klei heeft per direct een kindertheaterproductie in de aanbieding en die kan worden ingekocht:
* ‘Bella Botjes Liedjes Reis’ – kindertheaterproductie aan de hand van bekende oude Nederlandse kinderliedjes, gezongen/gespeeld door Dosha Kentie. Voor meer informatie: klik hier.

TUdK werkt op projectbasis – er komt nadrukkelijk geen vast jaarprogramma met structureel één of meerdere producties. Het uitgangspunt is steeds een kwalitatief goede theatertekst, scenario of verhaal waarmee een theaterproductie wordt gemaakt. Daarvoor kun jij je dan opgeven om deel te nemen. De eerste productie waaraan TUdK meewerkte was ‘1001 nachten’ (september 2016 in het kader van De Verbeelding).

Naast de producties bieden we ook regelmatig cursussen op gebied van theater aan, erop gericht om de deelnemers de mogelijkheid te bieden te groeien als theatermaker. Voor de cursussen moet je denken aan lessen op gebied van (basis)spelvaardigheden, elementaire dans en zang, spreekvaardigheid, voordracht, theaterstromingen, grime, enzovoorts, enzovoorts. Bedoeling daarvan is om deelnemers te helpen om te groeien als theatermaker. Vanzelfsprekend kun je als deelnemer aan TUdK er altijd voor kiezen om de ene keer wel, de andere keer niet mee te doen.

 

 

P1010887

Visie

Theater Uit de Klei is als naam niet uit de lucht komen vallen. Oprichter Walter Vermeer kreeg vaak te horen dat je in een gemeente als Pijnacker helemaal geen voedingsbodem voor theater/cultuur zou hebben. Je moet het maar houden bij kluchten en “makkelijk toneel”. TUdK bestrijdt dat met vuur en wil juist laten zien dat dat absoluut wel kan, theater maken op een zo op het oog arme voedingsgrond. Daarbij is het uitgangspunt het streven naar continue kwaliteitsverbetering. De lat ligt bewust hoog, omdat je juist aan het streven naar vernieuwing en hoge kwaliteit de meeste plezier kunt beleven. Terwijl je daarbij ook het publiek steeds weer kunt verrassen. Deelnemers kunnen dan ook verwachten dat ze in een ambitieuze omgeving gaan bewegen, die steeds andere richtingen op zal slaan.